Buitenlandverklaring leaseauto

Gaat u met uw leaseauto naar het buitenland dan heeft u voor een aantal landen een buitenlandverklaring (AIT*) nodig. Dit is een bewijs dat u toestemming gekregen heeft om in de auto te rijden.

Voor welke landen heeft u een buitenlandverklaring nodig?
Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

Houd er rekening mee dat de verzekeringsdekking voor die landen van toepassing moet zijn. Dit is aangegeven op de groene kaart. Voor Oost-Europa of Noord-Afrika heeft u een speciale buitenlandverklaring nodig, waar kosten aan verbonden zijn.

Reist u naar Turkije?
Uw verklaring moet ondertekend worden door de Turkse ambassade.

Reist u naar Marokko?
Uw verklaring moet ondertekend worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag (BuZa) én door het Marokkaanse consulaat. U dient daarom uw reis naar Marokko goed te plannen, want dit kan tot een paar weken tijd in beslag nemen!

Hoe werkt het?

  • Mail uw buitenlandverklaring naar [email protected] of neem contact op via 070-346 49 00 (optie 2).
  • Embassy Services regelt de digitale legalisatie van de verklaring bij de Kamer van Koophandel.
  • Voor Turkije verzorgen wij ook de vervolglegalisatie door de Turkse ambassade.
  • Voor Marokko verzorgen wij ook de vervolglegalisaties door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Marokkaanse consulaat.

Wat kost een buitenlandverklaring?
De kosten voor deze verklaring zijn verschillend per land. Zie hierbij het kostenoverzicht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

*Alliance Internationale de Tourisme