Waarom moet ik een online opdrachtformulier aanmaken?

Bij het maken van een online opdracht formulier wordt de aanvraag gelijk in ons systeem gezet. Hierdoor hebben wij belangrijke informatie over de visumaanvraag, zoals welk type visum gewenst is, wanneer het paspoort uiterlijk retour dient te zijn, vertrekdatum en retourwijze. Informatie van belang om uw aanvraag zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Na het aanmaken van een online opdracht, kunt u de status van uw opdracht op onze website controleren.

Hoe zorg ik dat mijn documenten bij Ambassade Diensten komen?

U kunt op verschillende manieren uw documenten en paspoort naar Ambassade diensten versturen. De snelste en betrouwbaarste methode is onze eigen koeriersdienst. Met de koeriersdienst komen onze eigen koeriers bij u langs om het dossier met paspoort op te halen. Zij brengen het naar kantoor voor de controle. Nadat het paspoort bij de ambassade is geweest, brengen zij het paspoort ook weer retour. U kunt de koerier telefonisch/per e-mail/chat bij ons bestellen. Het is uiteraard ook mogelijk om de documenten met paspoort via de post of andere koeriersdienst te versturen. U kunt dit naar ons kantoor adres sturen: Carnegielaan 12, 2517KH Den Haag.

Wat moet ik meesturen voor mijn aanvraag?

De benodigdheden voor een aanvraag van een visum verschillen per land. Op onze website kunt u het land kiezen waarvoor u een visum nodig heeft. Hier vindt u per land, per visum de benodigde documenten.

Kan ik het visum direct verkrijgen?

Voor de meeste ambassades geldt een verwerktijd van 1 of meerdere werkdagen. Dit is per ambassade verschillend. Sommige ambassades bieden een spoed procedure indien het paspoort snel retour moet. Voor de verwerktijd kunt u per land op onze website kijken hoelang de verwerk procedure is.

Wat zijn de verschillen tussen een single (enkele inreis), double (twee inreizen) of multiple entry (meerdere inreizen) visum?

Met een single entry visum mag de reiziger het land maar éénmalig inreizen (enkele inreis). Voor een volgende reis naar hetzelfde land is dan een nieuw visum nodig. Een double entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid het land twee keer in te reizen (twee inreizen) binnen de geldigheid van het visum. Een multiple entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid om het land een onbeperkt aantal keren te bezoeken (meerdere inreizen) zo lang het visum geldig is en voor de toegestane verblijfsduur in het betreffende land.

Wat als mijn paspoort bij de ambassade ligt en ik plotseling moet reizen?

Er zijn verschillende opties als uw paspoort voor verwerking bij een ambassade ligt en u moet reizen. Soms kunnen we het paspoort retour vragen bij de ambassade. Vaak betekent dit wel dat de aanvraag opnieuw verwerkt moet worden voor het visum waarvoor het paspoort op de ambassade is. Ook kan er binnen Europa vaak met een identiteitskaart gereisd worden. Deze kan dan aangevraagd worden bij de gemeente. Voor een reis buiten Europa kunnen wij een document aanleveren om bij de gemeente een tweede paspoort aan te vragen.

Waarom zit er een sticker op mijn paspoort?

De sticker die op uw paspoort is geplakt is niet voor commerciële doeleinden. Ambassades/consulaten eisen dat er een sticker op paspoorten zit wanneer de aanvraag door een derde partij wordt verzorgd. Op die manier is het zeker dat uw paspoort bij de juiste agent terugkomt.

Hoe werkt het met buitenlandse nationaliteiten?

Voor bepaalde buitenlandse nationaliteiten kan er een visum vereist zijn. Neem voor meer informatie contact met ons kantoor op. Buitenlandse nationaliteiten in bezit van een geldige Nederlandse verblijfsvergunning hebben geen visum nodig om naar dit land te reizen. Check hier uw visumplicht.

Hoe kom ik aan een garantiebrief?

Een garantiebrief wordt opgesteld door uw werkgever en is verplicht voor een aantal visa aanvragen. Wij raden aan om ons template hiervoor te gebruiken, (klik hier voor het template).