Bent u producent of handelaar en wilt u goederen uitvoeren uit Nederland? Voor landen buiten de EU heeft u dan vaak een Certificaat van Oorsprong (CvO) of EUR.1 Certificaat nodig. Deze documenten worden afgegeven door de Kamer van Koophandel. Ambassade Diensten Embassy Services heeft ruime ervaring met het opstellen van Certificaten van Oorsprong, EUR1 Certificaten en de legalisatie van (export)documenten. Wij verlenen deze specialistische diensten aan het midden- en kleinbedrijf (mkb), grote internationale organisaties en expediteurs.

Wat is een Certificaat van Oorsprong?

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) is een document dat de oorsprong van een product aangeeft. Een CvO bewijst dus in welk land een product gemaakt is.

Wat is een EUR.1 Certificaat?

Een EUR.1 Certificaat wordt alleen gebruikt voor goederen van preferentiële oorsprong. Om korting of vrijstelling te krijgen op invoerrechten bij invoer uit een overeenkomstland, vraagt u uw leverancier een EUR.1 Certificaat bij de zending te voegen. Gaat u exporteren naar een overeenkomstland, dan vraagt u een EUR.1 Certificaat aan bij de KvK. De KvK controleert of de door u te exporteren goederen van preferentiële oorsprong zijn.

Digitale koppeling Kamer van Koophandel (KvK)

De Kamer van Koophandel is gestopt met het stempelen/legaliseren aan de balie. U moet uw (export)documenten tegenwoordig per post of digitaal laten stempelen/legaliseren. Voor digitale legalisatie heeft u een koppeling nodig met de Kamer van Koophandel. Deze digitale koppeling met de Kamer van Koophandel is een kostbare en tijdrovende investering. Embassy Services is aangesloten op het digitale systeem van de Kamer van Koophandel. Wij werken samen met onze softwarepartners ExportData en Stratech. Voor het digitaal opmaken en verwerken van documenten bij de Kamer van Koophandel  door Embassy Services levert u het volgende aan:
Invulformulier CvO of invulformulier EUR.1 Certificaat
– Aanvullende bewijsstukken voor het CvO / EUR.1 in PDF formaat (bijv. factuur/leveranciersverklaring)
Machtigingsformulier KvK (getekend door iemand die bij de KvK bekend staat als tekenbevoegd)

Opmaken CvO en EUR.1 Certificaat

Wij maken Certificaten van Oorsprong, EUR1 Certificaten voor u op en legaliseren deze digitaal bij de Kamer van Koophandel. Binnen 4 uur ontvangen wij de goedgekeurde documenten digitaal retour van de Kamer van Koophandel. Wij kunnen deze documenten direct voor u printen. Mochten er nog vervolg legalisaties nodig zijn (andere instanties en/of ambassades) kunnen wij direct met het legalisatieproces verder gaan. U bespaart hiermee tijd en kosten. Ambassades houden van elk gelegaliseerd document een kopie achter. Geef dus altijd extra kopieën mee.

Fysieke stempel Kamer van Koophandel

Heeft u alsnog een fysieke stempel bij de Kamer van Koophandel nodig? Ambassade Diensten Embassy Services kan deze dienstverlening uiteraard snel en betrouwbaar voor u verzorgen. Door onze goede relatie met de Kamer van Koophandel kunnen wij uw documenten binnen 2-3 werkdagen gereed hebben.

Neem gerust contact op

Wilt u meer weten over het aanvragen van een Certificaat van Oorsprong of EUR.1 Certificaat en de legalisatie van (export)documenten? Neem gerust contact op met ons voor meer informatie. Ons e-mailadres is: [email protected]

U kunt ons ook altijd even bellen van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur op: 070-346 4900. Voor legalisaties, kies optie 2.